Instruktorka joge

205918_289063661216241_1606384846_nAleksandra Mitić rođena je u Beogradu 1972 godine. Diplomirala je na Šumarskom fakultetu smer Pejzažna arhitektura i završila master studije sa temom Joga Park.

"Jedna od najlepših stvari koja mi se desila u životu je joga i instruktorski kurs. Joga me je oplemenila i potakla ono najlepše u meni. Ona je postala moj put i u moju svakodnevicu unela lepotu, ljubav i prihvatanje koje svakodnevno delim sa drugima."

Njen učitelj  je majstor joge, prof.dr. Predrag Nikić.

Aktivan je član Joga Saveza Srbije i Međunarodne Joga Akademije. Član je sastava kirtan grupe Samadhi. I jedna od osnivača novog stila joge ~ Art joge. Član je foto redakcije Joga Saveza Srbije.

Počela je da se bavi jogom od 2000 godine. Obuku za instruktore joge pohađala od 2004-2008 pod mentorskim vodstvom učitelja prof.dr. Predraga Nikića na međunarodnoj joga akademiji. Tu je stekla dpilomu za instruktora joge i  od tada se bavi instruktorskim radom i stalno se usavršava u toj oblasti.

Licencu za rad stekla 2011 godine od nacionalnog granskog Joga Saveza.

Aleksandra je osnivač Joga Centra Aleksandra koji  je upisan u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta koji vodi Agencija za privredne registre, na osnovu člana 63. stav 2. Zakona o sportu („Službeni glasnik RS“ br. 24/2011), i člana 15. stav 1. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS“, broj 99/2011).

Omiljeni citati:

O Ahimsi - nenasilju

“Samo obični ljudi misle da je značenje Ahimse nepovrediti nijedno drugo biće fizički. Ovo bi bio grub ili štur oblik Ahimse. Zavet Ahimse je slomljen čak pokazujući prezir prema drugom čoveku, pokazujući neracionalnu odbojnost ili predrasudu prema bilo kome, mrzeći drugoga, optuživajući drugoga, govoreći loše o drugima, ogovoarati iza leđa, povređivajući lošim mislima druge, misiliti o drugome loše, izovarajući laži ili povrediti drugoga na bilo koj način sve je to himsa - nasilje. Savki grub i nepristojan govor je Himsa – nasilje. Koristeći oštre reči na prosjaka, službenika ili bilo koga ko je vama potčinjen je Himsa – nasilje….Izbegavajte striktno sve oblike surovosti, direktne ili indirektne, pozitivne ili negativne, trenutne ili odložene…Moć Ahimse je veća od snage intelekta. Razviti intelekt je lako ali razviti i očistiti srce je teško. Praksa Ahimse razvija srce na predivan način. Takav čovek razvija jaku volju… " Svami Šivananada.

 

AR6-o

                                                                        MEĐUNARODNI JOGA KAMP – ATMAN 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOGA CENTAR АЛЕКСАНДРА 1

JOGA-SAVEZ-SRBIJE-KONACNO-web-large

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>